Zaštita podataka i privatnost

G-M&M Zagreb se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici G-M&M Zagreb i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Web stranice sadrže informacije o proizvodima i uslugama koje nudi G-M&M Zagreb. Stranice služe kao elektroničko prodajno mjesto tvrtke. G-M&M Zagreb ne može preuzeti odgovornost za eventualne štete nastale uporabom informacija s ovih stranica u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namjene. G-M&M Zagreb se obvezuje primjenjivati maksimalne mjere sigurnosti u svrhu zaštite interesa kupaca i sprječavanja eventualnih zlouporaba informacija. Transakcije plaćanja kreditnim i/ili debitnim karticama obavljaju se zaštićenim protokolom SSL uz uporabu 128-bitne enkripcije, što se u svijetu smatra sigurnim načinom obavljanja novčanih transakcija. G-M&M Zagreb ne može se smatrati odgovornim za zlouporabe za koje se ne može utvrditi da su nastale kao posljedica tehničko-sigurnosnog propusta sustava web trgovine ili propusta djelatnika G-M&M Zagreb.

Registracijom na stranicama ove web trgovine potvrđujete da ste u cijelosti upoznati te prihvaćate ovdje navedene uvjete korištenja.

 

Sigurnost

Upotrebljavamo odgovarajuća tehnološka i organizacijska sredstva za zaštitu prijenosa i pohranjivanja osobnih podataka te uplata. Podaci o karticama i pristupi do platnih sistema ne pohranjuju se na server online trgovine, kodirani su te ih treće osobe ne mogu pročitati.

 

Zaštita osobnih podataka

Gumi center Gaberje obvezuje se trajno štititi sve osobne podatke korisnika u skladu sa zakonom ZVOP-1. Web stranica na neodređeno vrijeme, odnosno do primitka prekida (deaktivacije) od strane korisnika pohranjuje sljedeće podatke registriranih korisnika online trgovine: ime i prezime, email adresa, kontakt telefon, primarnu adresu i adresu dostave, državu prebivališta, vrijeme i datum registracije i arhivu komunikacije.

Navedene osobne podatke upotrebljavamo isključivo iz potrebe obrađivanja naruđbe (slanje informativnog materijala, ponuda, računa) i ostale potrebne komunikacije sa registriranim korisnicima online trgovine. Podaci korisnika niti u kojem slučaju neće biti predani neovlaštenim osobama. Svi povjereni podaci, koji se prenose putem weba (osobni podaci, podaci o kupovinama i brojevi kreditnih kartica) odgovarajuće su kodirani te ih treće osobe ne mogu vidjeti.

Za neregistrirane korisnike – goste, za vrijeme do ispunjavanja naruđbe pohranjujemo sljedeće podatke: ime i prezime, email adresa, kontakt telefon, primarna adresa i adresa dostave, država prebivališta, vrijeme i datum registracije i arhiva komunikacije.

Za zaštitu osobnih podataka odgovoran je i sam korisnik i to tako da se pobrine za sigurnost svoje email adrese, korisničkog imena i lozinke te odgovarajuću programsku (antivirusnu) zaštitu svojeg računala.

 

Deaktivacija računa

Ukoliko želite deaktivirati vaš korisnički račun v odjelu “Moj račun” zahtjev možete poslati na email adresu info@gumi-center.si. Za provjeru vjerodostojnosti podataka, kontaktirati ćemo vas i potvrditi konačnu deaktivaciju vašeg računa. Zahtjev za deaktivaciju treba biti poslan sa emaila preko kojeg je korisnički račun otvoren. U roku od 15 dana od primitka zahtjeva za ukidanje registracije, obrisati ćemo sve vaše osobne podatke i o tome vas obavjestiti.
 
Kolačići

Kolačići su male tekstualne datoteke koje većina online stranica pohrani u naprave preko kojih korisnici pristupaju internetu sa namjerom identifikacije uređaja koji se koriste za pristup. Njihovo pohranjivanje je pod potpunim nadzorom preglednika kojeg upotrebljava korisnik pa se može po želji ograničiti ili onemogućiti.

Zašto su potrebni kolačići?
Kolačići su neophodni za pružanje korisniku pristupačnih online usluga. Najčešće funkcije e-poslovanja ne bi bile moguće bez kolačića. Interakcija između online korisnika i web stranice je pomoću kolačića brža i jednostavnija. Pomoću kolačića, online stranica može zapamtiti individualne preference i iskustva te se tako štedi na vremenu, a pregledavanje online stranica je time i učinkovitije i ugodnije. Kolačiće upotrebljava većina online stranica, prikladan su alat za održavanje svježeg i odgovarajućeg sadržaja koji je u skladu sa interesima i preferencijama svakog pojedinog online korisnika. Razloga za upotrebom kolačića je puno. Njihova je mogućnost da pohranjuju informacije o statusu svake web stranice (pojedinosti prilagodbe određene web stranice), pomažu u implementaciji raznih online usluga (online trgovine), pomažu prikupljanju raznih statistika, o navikama web korisnika – tako se pomoću njih može pratiti posjećenost određenih web stranica. Tvrtke pomoću kolačića mogu ocjeniti učinkovitost, funkcionalnost svojih web stranica, kao i relevantnost vrste i broja oglasa koje nude svojim korisnicima.

Koje informacije sadrži web mjesto?

TVRTKANAZIV KOLAČIĆANAMJENATRAJANJE
G-M&MlanguageIzabran jezični paket za online mjesto1 mjesec
G-M&McurrencyIzabrana valuta online mjesta14 dana
G-M&MGM_HRUvjeti kolačića1 mjesec
G-M&MPHPSESSIDPrepoznavanje sesije korisnikaDo kraja sesije
AddThis__atuvcDodaci za društvene mreže2 godine
Google Analytics_gaStatistika prikaza stranice6 mjeseci
Google Analytics_gatStatistika prikaza stranice1 dan
Google AnalyticsutmaStatistika prikaza stranice2 godine
Google AnalyticsutmbStatistika prikaza stranice30 minuta
Google AnalyticsutmcStatistika prikaza straniceOd zatvaranja preglednika
Google AnalyticsutmzStatistika prikaza stranice i promocije6 mjeseci
Google AnalyticsutmvStatistika prikaza stranice i grupiranje korisnika2 godine